Engagementul se afla si in acest an in atentia angajatorilor, devenind un punct de referinta pentru persoanele aflate in functiile de conducere ale companiilor. La nivel practic, responsabilii de resurse umane sunt cei care se asigura ca sistemele de recompensa tin seama de obiectivele de engagement si retentie, oferind management-ului statistici constante.

8 din 10 angajatori considera engagementul prioritar pentru business-ul lor

Principalii responsabili de indeplinirea engagementului in randul angajatilor sunt managerii si liderii. Acestora li se alatura si specialistii in HR, cu o atitudine proactiva, care implementeaza instrumentele potrivite, oferind constant liderilor flux de date pentru a le sustine deciziile viitoare. Engagementul este in proportie de 85% prioritar in randul companiilor din 130 tari din lume, conform studiului Deloitte, realizat in 2016.

Aici intervine provocarea super-eroilor din domeniul resurselor umane: dezvoltarea profesionala continua a angajatilor, adaptabilitatea, orientarea spre nevoi individuale si colective, toate conducand spre atingerea obiectivelor comune ale companiei. Aceste aspecte sunt discutate in toamna la Conferinta de Resurse Umane HR Summit, organizata de Libero Events,  a carei slogan este “Difficult Times? SuperHeRoes are Here”.

HR Summit Iasi

Ernst&Young, Cegeka Romania si Saint-Gobain, printre companiile prezente la HR Summit Iasi

Specialistii de HR sunt jucatori importanti in schimbarea de mentalitati, in imbunatatirea functionalitatilor organizatiilor, dar cel mai important, in dezvoltarea fortei de munca. Printre acestia se numara si Andreea Mihnea, HR Directorul Ernst&Young, cu o experienta de peste 16 ani in Resurse Umane in organizatii si industrii diferite de la IT, Consultanta la Head-hunting, Financial services si Professional Services.

Provocarile si satisfactiile cele mai valoroase au venit din implicarea in structuri in plina formare sau transformare: deschiderea si bazele centrului de nearshoring al IBM, Global Delivery Center SEE, asumarea rolului de HR BC regional in IBM Software Group ca CEE Talent leader sau dezvoltarea structurii organizationale in Paypoint.

Super-eroilor din aceasta toamna de la HR Summit li se alatura si Mihaela Joian, HR Manager la Cegeka Romania, cu o experienta de peste 10 ani in resurse umane, dintre care 7 in executive search si head hunting.

Mihaela a fost implicata in toate ariile resurselor umane, de la training, administrare personal, consultanta si diagnoza organizationala, politici interne de HR, la beneficii si managementul performantei. Dinamismul, perseverenta si orientarea spre rezultate sunt cuvintele care o descriu cel mai bine, in proiectele derulate folosindu-si creativitatea in vederea atingerii si depasirii obiectivelor setate.

Stefan Zoican, HR Manager la Saint-Gobain are o experienta de 17 ani in domeniul resurselor umane. Timp de 8 ani a ocupat functia de HR Director la Agricola International Bacau, iar vreme de 6 ani, Manager Resurse Umane la Saint-Gobain Glass/Calarasi. Din octombrie 2013 Stefan ocupa functia de Manager Resurse Umane-BU Weber Turda, cu expertiza in change management, employee engagement, HR consulting, performance management, talent management.

Specialistii de HR se intalnesc la cea de-a 11-a editie a Conferintei de Resurse Umane HR Summit, la Iasi pe 12-13 octombrie. Aceasta editie pune accentul pe responsabilitatile pe care le are omul de HR, pe noile curente care se schimba de la an la an, dar si pe modele de urmat ale companiilor cu impact la nivel national si international.

Inscrierile continua pe site-ul oficial al evenimentului: www.iasi.hrsummit.ro.

Despre Conferinta de Resurse Umane HR Summit

HR Summit este organizat de Libero Events, agentia de evenimente, B2B si  B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit,  TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day,  Agile Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar si targuri:  Touristica.

Tags: , ,