March 22, 2016

Doua zile au fost dedicate HR-ilor la cea de-a 9a editie HR Summit

Peste 220 de specialisti de Resurse Umane&Management din Transilvania au adus in discutie la HR Summit Cluj-Napoca, pe 17-18 martie, teme de real interes pentru industria de HR. S-a discutat despre generatia Y, engagement si modalitatile de realizare a acestuia in cele mai mari companii din Romania, metode inovatoare de recrutare, managementul performantei, strategic workforce planning si sisteme de beneficii ale angajatilor.

Prima zi de HR Summit – workshop-uri intensive de HR

Prima zi a conferintei a fost dedicata workshop-urilor, in cadrul carora s-au oferit solutii concrete si idei practice referitoare la nevoile oamenilor de HR. In cadrul workshopului “Millenials @Work: Psihologia generatiei digitale”, Madalina Balan, Managing Partner Hart Consulting a vorbit despre  provocarile pe care le intampina specialistii in raport cu generatia digitala, dar si despre profilul acestui tip de angajat si motivatiile sale. Nu vedem atat diferente intre generatii, cat ”diferente care tin de varsta”, afirma Madalina.

Cristina Bidiga (Asociat Manager, NNDKP) a abordat in cadrul workshop-ului dedicat HR-ilor din Cluj-Napoca tema “Formalitatile la incetarea contractului de munca – de la impedimente la atuuri” in cadrul careia a discutat despre incheierea si incetarea contractului de munca, despre  formalitatile la concediere, concedierea pentru motive care țin de salariat, dar si despre concedierea disciplinara si necorespunderea profesionala.
Orice manager stie ce vrea de la oameni in materie de disciplina muncii, cam la fel stie ce vrea si in materie de disciplinare.

In cadrul workshop-ului sustinut de Alin Comsa, Andrei Dunuta (Traineri Selftrust Academy) & Nicoleta Capata, HR Director Flanco “Mind the gap between generation X and Y”, acestia au subliniat  importanta adaptarii intre generatiile X si Y si sustin ca generatia Y vrea sa fie remarcata, motiv pentru care trebuie sa ne adaptam nevoilor si modului lor de a actiona in anumite situatii si, mai mult decat atat, trebuie sa ne folosim de atuurile pe care le au. “Sa ne trimitem angajatii la training-uri nu pentru ca trebuie, ci sub sintagma “te duci daca consideri ca ai nevoie.

In prima zi, au fost sustinute workshop-uri si de catre specialisti in HR precum Carmen Nicula (HR4Business), Viorel Panaite (Human Invest) si Antonia Onaca (Engager).

Ce a insemnat cea de-a doua zi HR Summit Cluj-Napoca: dezbateri si prezentari 

HR Summit 18 martie

Pentru ca relatia dintre departamentul de HR si cel de Marketing este foarte importanta in procesul de atragere a talentelor in companie, Mihai Gavan  afirma “Trebuie sa ne orientam spre exterior, sa avem o politica foarte buna de recrutare. Daca vreti talente in companie, trebuie sa ii provocati“.

Sub deviza “Implica oameni. Dezvolta comunitati” in cadrul sesiunii de debate, Madalina Balan a afirmat ca “Angajamentul este o functie directa cu calitatea leadership-ului”, iar in completare, Cristina Bica (ISDC) considera ca liderul este necesar sa se comporte consistent, sa aiba o viziune strategica asupra organizatiei, dar si caldura si apropiere fata de angajati. “Angajamentul e despre conexiuni. Comunitatea are nevoie sa fie in acelasi timp dinamica, dar si stabila.” Carmen Nicula (HR4Business) considera ca “avem nevoie de oameni dedicati, implicati, de oameni care sa mearga peste efortul normal cerut de organizatie, sa dea varianta lor cea mai buna“.

Adela Jansen, HR Director BNR este de parere ca in HR se poate inova nelimitat. “Gaseste omul potrivit, nu neaparat pe cel mai bun. Trebuie sa respectam diversitatea, sa identificam profilul psihologic al clientului si sa ii raspundem pe canalul potrivit.”, ne indeamna Zoe Dobre (HR Director Bergenbier).

Referitor la importanta pe care comunicarea o are in engagemnentul angajatilor, Ileana Alexandru (HR Director Mega Image) spune: “Comunicati! Comunicati! Dati-le raspunsuri inainte sa va intrebe. Oamenii informati sunt oamenii multumiti”. 

Cea de-a patra editie HR Summit Cluj-Napoca si de-a noua la nivel national a fost realizata cu sprijinul: Signal Iduna, Romanian Software, SCA Chirita si Asociatii, Benefit Online, NNDKP, High-Tech Systems & Software, Nestlers Group, Human Invest, Chic Ville, Siveco Romania, Jobus.ro, Max Relax si Wens Travel.

Urmatorul eveniment HR Summit ce sta sub semnatura Libero Events, va avea loc in Timisoara, editie care aduce impreuna in primavara acestui an peste 140 de specialiști de Resurse Umane.

HR Summit este evenimentul organizat de Libero Events, agentia de evenimente, B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Agile Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar si targuri: Touristica.