Date ale biroului de statistica a pietei muncii din SUA arata ca o data la trei ani, cei care fac parte din generatiile Y si Milennials isi dau demisia pentru a incepe sa lucreze pentru o alta companie. Retentia in cadrul companiilor din care acestia fac parte devine o adevarata provocare.  Angajatorul trebuie sa stie cum sa atraga tinerii in contextul unei pieti dinamince si imprevizibile, engagementul devenind un punct de referinta pentru managementul companiilor.    16 super eroi, reprezentanti ai companiilor de renume precum Telekom, Ernst&Young, Cegeka Romania, The Searchologist, FM Logistic, Endava, Saint-Gobain, Continental vor pune in discutie la HR Summit Iasi provocarile pe care Departamentul de resurse umane le intampina. Acestia vor impartasi din experienta lor prin intermediul prezentarilor, workshop-urilor si a sesiunilor de debate, abordand probleme de actualitate pentru comunitatea de resurse umane. In acelasi timp, vor oferi participantilor sansa de a se implica activ, de a identifica noi oportunitati de business si de a-si dezvolta deprinderile de super eroi.

Strategii internationale aplicabile situatiilor universale

Despre modalitatile de retentie, atragerea candidatilor, dezvoltare, dar si solutionarea deficitului de angajati va discuta Alina Perrin, HR Director International L’Oréal, in cadrul Conferintei de Resurse Umane HR Summit Iasi.

Alina a absolvit L’Institut d’Etudes Politique la Paris, avand o dubla specializare in relatii internationale si resurse umane. Este alaturi de L’Oréal inca din anul 2003, iar pe parcursul carierei sale a progresat in interiorul acestei companii, ocupand pozitii de Product Manager, HR Manager L’Oréal Romania, HR Director L’Oréal Romania, HR Director Luxury Products Division L’Oreal Italia. In prezent, Alina se ocupa de pilotarea 360° a unei populatii la nivel mondial, ocupand functia de International HR Director L’Oréal.

Integrarea noilor angajati, preocupare constanta a Departamentului de HR

400x378-sivecoScopul procesului de inductie este sa faciliteze noului angajat integrarea cat mai rapida, oferindu-i cunostintele si informatiile de care are nevoie pentru a-si desfasura activitatea intr-o modalitate optima. Pe parcusul acestui proces, rolul specialistului HR este de a acorda noului angajat incredere, sustinere si de oferi informatii despre procedurile specifice departamentului. Procesul de inductie pentru noii angajati, in special pentru tinerii din generaia Millennials, a devenit primordiala pentru departamentul de HR. Acesta este subiectul pe care Viorel Jigman, reprezentant Siveco România, in la aborda in cadrul workshop-ului sustinut in prima zi a evenimentului.

Cu peste 13 ani de experienta, Viorel este profesionist in domeniul eLearning, iar pe parcursul carierei a activat in calitate de Inginer Tehnic si Trainer, Manager Call-Center, Analist de business si Manager de Proiect. In prezent, acesta ocupa pozitia de  Product Manager Cloud Learning si Managerul departamentului AeL Dezvoltare in cadrul Siveco Romania. A coordonat cu succes peste 30 de proiecte la nivel national, international, dar si proiecte R&D din sfera publica si privata. Pe Viorel il vei intalni la cea de-a XI-a editie HR Summit, care va avea loc in Iasi.

Ti-ai completat agenda pentru luna octombrie? Participa la Saptamana HR din Iasi, in 5-13 octombrie!

Saptamana dedicata HR-ilor pregateste pentru comunitatea ieseana doua evenimente de referinta pentru industria resurselor umane: HR Summit si Targul de Cariere. O saptamana in care super-eroii companiilor nationale si internationale de renume aduc noutatile din domeniu prin intermediul prezentarilor, studiilor de caz si al workshop-urilor. In acelasi timp, specialistii HR au ocazia sa interactioneze cu tineri interesati de cariera la Targul de Cariere, sa realizeze interviuri pe loc si sa ofere oportunitati de promovare si de sustinere a unor seminarii si workshop-uri pentru candidatii TdC.

Va fi o saptamana in care comunitatea de HR din capitala Moldovei se reuneste intr-un contex in care networkingul si knowledge sharingul sunt principiile de baza. Detalii pe www.targuldecariere.ro  si pe www.iasi.hrsummit.ro.

Despre Conferinta de Resurse Umane HR Summit

HR Summit este organizat de Libero Events, agentia de evenimente, B2B si  B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Agile Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar si targuri:  Touristica.