Inovatie in HR, Agile HR, employee engagement, wellbeing la locul de munca, gamification, disonante cognitive in procesul de recrutare, influentare cu impact, sisteme software in HR, instrumente de diagnoza si employer branding sunt doar cateva tematici care au fost abordate in cadrul Conferintei de Resurse Umane HR Summit.

“Daca ar fi sa sumarizez experienta HR Summit 2018 in 3 cuvinte, as spune ca HR Summit conecteaza, inspira si nu in ultimul rand educa. Tematici de actualitate, speakeri internationali si discutii despre the future of work, experiente autentice la locul de munca si modalitati eficiente de comunicare interna – aspect care, de cele mai multe ori este neglijat si care are o influenta direct asupra perceptiei angajatilor despre organizatie – pozitioneaza HR Summit ca fiind cei mai important eveniment regional de resurse umane”, declara Bianca Tritean, Project Manager HR Summit.

HR Marketing si comunicarea interna eficienta – piloni importanti de business

In ciuda faptului ca tehnologia este deja prezenta in vaste domenii profesionale, aceasta nu poate inlocui importanta oamenilor ca forta de munca. „Daca permitem line managerilor, de la CEO pana la cel mai mic grad de team leader, sa redefineasca, sa articuleze misiunea si viziunea companiei si sa o traduca angajatilor in asa fel in cat acestia sa inteleaga CINE sunt si UNDE sunt, organizatia beneficiza de un nivel de employee engagement mult mai ridicat”, sustine Anthony Ryland, Founder & Managing Director, Tap’d Solutions.

”Salariul, bunastarea la job si mediul de lucru reprezinta nevoile de baza ale unui angajat. In prezent, pentru a creste nivelul de 30% al oamenilor care afirma ca sunt engaged, trebuie sa apelam la strategii de comunicare interna inovatoare. Oriunde in lume, principiile de business si comuncare raman aceleasi”, declara Catrin Lewis Global Internal Communications Manager, Reward Gateway. Pe parcursul speech-ului, Catrin a scos in evidenta necesitatea HR Marketingului si a aratat cat este de important sa folosim social media la potetialul ei maxim.

HR-ul ar trebui sa devina cu adevarat un partener strategic pentru business

“Ceea ce trebuie sa faca HR-ul astazi este sa adauge valoare, iar sa adaugi valoare inseamna sa cunosti foarte bine business-ul si sa lasi la o parte activitatile care se pot face in cadrul unui Share Service Center. Tot ceea ce inseamna operatiuni tranzactionale ar trebui inlaturate din HR, iar HR-ul ar trebui sa devina cu adevarat un partener strategic pentru business.”, sustine Alexandru Aldoescu, Head of HR, General Affairs &Procurement Manager (Romania & Bulgaria), Samsung Electronics Romania. Innovation keeps you moving a fost titlul workshop-ului pe care Alexandru l-a sustinut in prima zi a evenimentului, in cadrul caruia a provocat comunitatea de resurse umane din Transilvania sa gaseasca solutii inovative cu scopul de a scurta procesul de recrutare de la cinci luni la cinci zile.

“Pentru a avea o organizatie performanta avem nevoie in primul rand de procese de optimizare si de oameni performanti.”, sustine Dana Tudor Tanase, Managing Partner, Creative&Bright. Care sunt provocarile in materie de wellbeing?

  • 85% dintre angajati, la nivel global, isi cauta activ sau pasiv un alt loc de munca;
  • 63% dinintre angajatii romani se declara stresati la locul de munca;
  • 61% dintre ei sunt neimplicati, iar pe de alta parte, costul absenteismului in Romania este de 703 euro per angajat.

In acest context, Dana a pus accent pe importanta implementarii unor programe de wellbeing la nivel de organizatie. Ca impact semnificativ acestea cresc satisfactia clientilor cu 10%, productivitatea angajatilor cu 21% si cresterea profitabilitatii cu 22%. De asemenea,  absenteismul scade cu 37% si fluctuatia de personal cu pana la 65%.

Despre HR Summit –  The SuperHeroes Conference

HR Summit The SuperHeRoes Conference a avut loc in 13-14 martie la Cluj-Napoca. Conferinta a fost sustinuta de Creative&Bright, Influence Consulting, Zucchetti Romania, Smart HR, MindIT Consulting, Ascendis Romania, Equatorial, Never Fail, CV30, Playful Learning, Cufir, P&M Furniture, Office Therapy, The Healthy Cake.