Avand in vedere contextul actual, multe organizatii au facut trecerea la lucrul de acasa. Virtualizarea mediului de lucru nu este un concept nou. In ultimii ani, odata cu cresterea cererii pentru un loc de munca flexibil si dezvolarea tehnologiei, multe companii aleg sa ofere angajatilor optiunea de a lucra virtual.

 

Conferintele virtuale, platformele de comunicare cum ar fi WeChat, Slack, Skype for business si aplicatiile care gestioneaza lucrul de la distanta si angajatii, transforma aceasta varianta intr-una posibila si la fel de usor de gestionat ca si in cadrul unui birou.

Cu planuri si politici pentru virtualizarea mediului de lucru, companiile se vor adapta mai usor amenintarilor externe. In lipsa acestor planuri, companiile vor fi nepregatite si vor reactiona cu dificultate in fata unei crize. Poate fi dificil sa descoperi cum poti conduce o echipa cu mobilitate redusa.

De exemplu, este posibil ca unii angajati sa nu fie la fel de eficienti fara supraveghere directa, dar cum stim noi care angajati vor avea nevoie de un sprijin mai mare si care pot fi independenti?

 

Cand membrii echipei sunt la distanta, cum putem identifica punctele forte, pentru a fi eficienti, ca si echipa sau in relatie cu celelalte departamente? In timp ce multe companii iau un calcul masuri de reducere a costurilor in acesta perioada, angajarea este inevitabila pentru alte companii. In mod normal, interviurile in persoana fac parte din procesul de angajare. Cum poate angaja o companie persoana potrivita fara a intalni acel candidat? Modul in care companiile gestioneaza aceste provocari poate determina succesul sau esecul, in special cand COVID-19 va avea implicatii grave in economia globala.

 

Evaluari de personalitate pentru angajatii de la distanta.

 

Hogan Assessments considera ca succesul unei companii este masurat de 2 elemente: oamenii si banii. Evaluarile de personalitate ajuta companiile sa-si cunoasca oamenii. Stiinta personalitatii devine, astfel, elementul cheie care poate prezice performanta.

Utilizand o evaluare a personalitatii valida si fiabila, putem obtine informatii despre modul de lucru al persoanei testate, astfel incat sa stabilim modul de a gestiona cat mai eficient relatia cu persoana respectiva sau daca poate continua procesul de angajare.

Mai mult, angajatiilor extravertiti li se pot planifica mai multe oportunitati interactive si pot avea libertatea de a-si seta propriile lor obiective, atat timp cat vor avea la dispozitie toate resursele pentru a le atinge. Pentru alti angajati insa, va fi nevoie sa setati obiectivele si sa stabiliti in plan pentru a le atinge, cu puncte de check-in frecvente, asigurandu-va ca si in mediul virtual acestia beneficiaza de o structura; acesta adaptare va reprezenta pentru ei cheia succesului.

Pentru a construi si gestiona echipe, studiile au aratat ca, selectand membrii echipei pentru abilitatile lor functionale, nu garanteaza insa si eficienta acestora. O echipa plina de oameni cu abilitati sau certificari, competitivi la nivel mondial, poate esua sa performeze ca si echipa. Personalitatea si valorile sunt esentiale pentru a dezvolta acele legaturi sociale si a imbunatati performanta, mai ales cand echipele lucreaza de la distanta.

 

In cele din urma, evaluarile sunt cel mai mare avantaj al angajatorului in cazul unui process de recrutare la distanta.

 

Asa cum Darin Nei, directorul de produs si al distribuitorilor internationali Hogan, a subliniat, evaluarile de personalitate adauga structura proceselor de intervievare, sunt greu de falsificat si sunt o metoda eficienta din punct de vedere al costului pentru a colecta aceleasi tipuri de informatii despre toti candidatii. Evaluarile de personalitate pentru angajatii la distanta reprezinta un pas initial excelent in procesul de angajare deoarece nu discrimineaza, si reprezinta un un mod usor de a promova divesitata si incluziunea in organizatie ca parte a procesului de angajare. Additional, pot fi combinate cu alte evaluari, cum ar fi de cele de rationament sau abilitati, pentru a avea o imagine completa si obiectiva asupra candidatului. In timp ce interviurile cu unii candidati vor fi in continuare necesare, utilizarea unei evaluari a personalitatii este o baza excelenta pentru intregul proces de angajare si susține eficienta oricarui interviu, inclusiv cele la distanta.

Desi nu putem controla multe lucruri in timpul raspandirii virusului COVID-19, solutiile Hogan ofera un avantaj competitiv si stiintific in intelegerea talentelor, asigurand companiei atat success cat este posibil in acesta perioada incerta.

Articol pus la dispozitie de Hart Consulting, Autori * Krista Pederson, Director Asia Pacific Hogan si Garrett Shaffer, Hogan Account Manager