HR Summit 2022 are loc pe 17 Noiembrie la Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca, o ediție care face radiografia industriei de resurse umane aflată, poate, într-unul dintre cele mai complicate momente ale existenței sale. Specialiști în domeniu, oameni ancorați în industrie, companii care prezintă soluții și servicii își dau întâlnire în luna Noiembrie la Cluj-Napoca.

Expo-conferința de resurse umane adună peste 200 de specialiști ai departamentelor HR, manageri, CEO, specialiști și traineri, organizează workshop-uri cu cele mai importante teme ale momentului, prezintă produse și servicii destinate industriei și creează contextul potrivit în care industria HR se întâlnește. 

La puțin timp dupa ridicarea restrictiilor cauzate de pandemie, subiectul resurse umane post-pandemie a fost unul dintre cele mai discutate din lume. La nivel global, lipsa angajaților a fost una dintre problemele cele mai severe cu care companiile au avut de-a face. În timp ce multe companii au trebuit să se adapteze și să găsească soluții pentru a supraviețui, altele privesc cu retinere viitorul apropiat din cauza unei posibile crize.

Multe companii se străduiesc să găsească angajați buni care să fie dispuși să lucreze pentru acestea acum, când competențele sunt greu de găsit. Acest lucru este valabil mai ales pentru companiile care activează în industrii dificile, cum ar fi construcțiile, horeca, productia, si altele care se bazează în mare măsură pe munca manuală sau pe alte sarcini fizice care necesită pregătire și experiență specializată.

Multe organizații au decis să se îndepărteze de modelele tradiționale în care angajații lucrează cu normă întreagă într-un birou sau fabrică și au adoptat în schimb modalități de lucru flexibile, cum ar fi munca la distanță, astfel încât să poată angaja mai mulți oameni, reținându-i în același timp pe cei care altfel ar putea pleca din cauza dificultăților financiare sau din alte motive. În timp ce unii angajați pot fi mulțumiți să lucreze de acasă sau cu un program redus, alții se pot simți izolați de restul colegilor lor sau pot avea impresia că nu sunt importanți în compania lor. Acest lucru reprezinta un obstacol pentru companiile care încearcă să rețină angajații, care la rândul lor se simt deja stresați din cauza a tot ceea ce se întâmplă în acest moment.

Cea mai importantă schimbare a fost aceea că procesele de lucru au fost reorganizate în funcție de fluxurile de muncă hibride. Aceasta a reprezentat o schimbare importantă atât pentru angajați, cât și pentru managerii din cadrul organizațiilor.

Așadar, la momentul actual problema resurselor umane este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă companiile de la pandemie încoace. Pe lângă lipsa forței de muncă specializata, companiile se confruntă cu un set complet nou de provocări care anterior nu intrau în sfera responsabilităților lor.

“Resursa umană a devenit un topic fierbinte, poate chiar dureros, indiferent de industrie. Pandemia a lăsat ca moștenire o eroziune profundă a relațiilor colegiale în companii, o doză mare de neimplicare din partea angajaților, acestea ducând la efecte negative sau chiar părăsirea companiilor de către angajați, astfel că misiunea departamentelor de resurse umane pare mai dificilă acum, mai mult ca oricând.
În acest context HR Summit își propune să găsească câteva răspunsuri, să ofere insights și să aducă în același loc comunitatea specialiștilor de resurse umane”
 Crina Ciocian, CEO The Woman și organizator HR Summit.

În prezent, echipele de resurse umane se străduiesc să își găsească locul în lumea post-pandemică.

Dinamica post-pandemică a resurselor umane este din ce în ce mai complicată și nu va dispărea prea curând. În urma pandemiei, echipele HR trebuie să facă față unei întregi serii de noi provocări – unele previzibile, altele nu.

De la mai multă flexibilitate în ceea ce privește programul și beneficiile la micsorarea performantelor cauzata de lipsa de implicare a angajatilor.

De la o fluctuație mai frecventă a personalului din cauza stresului și a epuizării sau distragerea atenției de la alte proiecte, până la recrutarea de oameni potriviti pentru organizatie.

De la stabilirea priorităților de angajare atunci când nu prea există candidați calificați până la crearea unei culturi care poate prospera fără prezența fizică a angajaților săi.

Ceea ce este încă de necontestat este faptul că oamenii vor fi o resursă valoroasă pentru mulți ani de acum încolo, dar:

-Cum contribuie companiile la dezvoltarea acestora și implicit păstrarea lor în cadrul organizației? 

-Cum se asigură că sunt capabili să facă față stresului de a lucra într-o lume în care colegii și prietenii ar putea să nu mai fie acolo mâine? 

-Cum îi mențin motivați și productivi atunci când sunt în permanență îngrijorați de viitorul lor?

-Cum integrează în cultura companiei noile sisteme de lucru?

Vom afla răspunsul la toate aceste întrebări – și nu numai – în cadrul HR Summit 2022.

Inregistrarile au fost deschise pentru biletele early bird si se gasesc aici: https://hrsummit.ro/registration/.