Au mai ramas 2 saptamani pana la Conferinta de Resurse Umane, HR Summit Iasi, iar agenda evenimentului este complexa, cu tematici interesante si abordari curioase: de la challenging times in HR, leadership, detasari internationale si gestionarea conflictelor la capcana propriului succes si abordari din perspectiva neurostiintei asupra managementului performantei.

Despre capcana propriului success si performance management dintr-o cu totul alta perspectiva

Cu siguranta fiecare categorie de angajat a trecut prin momente in cariera sa in care a simtit ca munca pe care o face nu il mai motiveaza, momente in care simte ca aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum precedeaza omul de HR in aceasta situatie?

Capcana propriului succes sau cand nu mai ai nevoie de aceleasi calitati care ti-au adus reusite” este tematica pe care Madalina Balan, Managing Partner, Hart Consulting o abordeaza in cadrul conferintei HR Summit.

Exista o relatie directa intre succes si performance management, un element important in relatia dintre angajat si angajator. Este esential transferul de informatii dintre acestia pentru o buna indeplinire a task-urilor. Totodata, „good” leadership nu inseamna numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajati, ci si de responsabilitatea mutuala dintre cei doi.

Totodata, performance managementul depinde si de modul de percepere a task-urilor primite de catre angajati. Dr. Maryam Bigdeli relateaza intr-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazala sau creierul impulsiv – denumit si “habit brain” – care este activat atunci cand sarcinile devin rutina; si amigdala sau “centru de teama”. Mai exact, creierul uman tinde sa creeze stari de anxietate in momentul in care o persoana devine responsabila de un task pe care nu-l stapineste, in timp ce atunci cand devine responsabila de un task cu care e obisnuit si pe care ii e usor sa il indeplineasca, aceasta reuseste sa fie mult mai productiva. Catalin Constantin, Head of HR, SCC, va aborda in cadrul conferintei HR Summit un subiect aparte si anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.

75% dintre angajati sunt implicati intr-un caz de hartuire la locul de munca

Relatiile de munca starnesc uneori reactii pe care nu ni le dorim. Chiar daca la prima vedere acestea par inofensive, acestea au radacini mult mai adanci si implicatii mult mai serioase. Amenintarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hartuire la locul de munca. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) sustine ca 75% dintre angajati sunt implicati intr-un caz de hartuire la locul de munca. E un procent imens! Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emotionala, nivel de performanta scazut sau demisii. „Cum sa gestionezi o reclamatie de hartuire a unui angajat”  este tematica abordata de Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr in cadrul HR Summit Iasi. Prin intermediul workshopului pe care il va sustine, Andreea le va impartasi managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare si gestionare a unui subiect atat de sensibil.

Detalii despre inscriere, lista completa a speakerilor si tematicile abordate sunt disponibile pe: www.iasi.hrsummit.ro.

Despre HR Summit

Conferinta de resurse umane HR Summit Iasi are loc in perioada 4-5 octombrie, in incinta Palas Congress Hall Iasi. HR Summit este sustinut de: Great People Inside, Nestlers Group, Noerr, Artwin, Hart Consulting, Edenred, Train2Perform, Kommio, Getlab, SLG thomas Romania, HPDI, Max relax, Ritmas, Siveco, Ford.

HR Summit – The SuperHeRoes Conference este organizata de Libero Events, agentia de evenimente, B2B si  B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman The Leadership Conference, TeCOMM eCommerce Conference&Expo, ArchiTECHture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, HR Breakfast, Ecommornings, Been there.NET, Fiscalitate 24.7, Targul de Turism Touristica.

image source: hrsoft.com