Dan Bruma lucrează de peste 15 ani în consultanţă, training și dezvoltare de leadership. A început că Business Development Manager și apoi ca Senior Trainer într-una din companiile de training din Top 5 pe piața din România.

Trainer senior cu experiență internațională în gestionarea proiectelor de dezvoltare în peste 15 țări, de-a lungul timpului a fost responsabil de construirea și implementarea unor programe de training și dezvoltare complexe, evaluarea lor și implementarea strategiilor de îmbunătățire.

Ne-a povestit despre viitorul industriei de HR, cu principalele trenduri și provocări și viziunea companiei din care face parte.

 

Cum descrii cultura organizațională a LearnAct și care crezi că sunt principalele caracteristici care o fac să se remarce?

 

Fiind o organizație mică, suntem în primul rând client-oriented, adaptabili și creativi.

 

Cum a evoluat compania LearnAct de-a lungul timpului? Cum s-a adaptat la noile trenduri și cum a reușit să rămână relevantă?

 

Prin adaptarea conținutului de învățare, dar și prin implementarea de proiecte în afara țării. Pentru că am acumulat experiența de a lucra cu echipe diverse, multi-culturale, am adus idei de design al sesiunilor de învățare adaptate realității echipelor. De la programe pentru roluri noi, actuale (de exemplu funcțiile de domain lead) până la programe de dezvoltare cu 100% componente de simulare.   

 

Care este viziunea voastră legată de partea aceasta de dezvoltare și creștere a oamenilor valoroși din echipă?

 

Abordarea să fie diferențiată, să țină seama de valorile și stilurile de gândire individuale pentru o motivație susținută în orice tip de program de acest fel.

 

Oferă-ne un intro pentru workshopul Transylvania Citadel. La ce să ne așteptam?

 

La o experiență de învățare diferită, la o metafora între imaginar și real a Transilvaniei ca pretext pentru o abordare constructivă a dinamicii de echipă.

 

Proiectează-te în viitor și spune-ne trei lucruri care vor defini domeniul HR peste încă 10 ani.

 

– Procesele de HR și produsele de învățare vor fi în mare măsură A.I related.

– O adaptare continuă la schimbări demografice. HR va fi mai puțin „partener” și mai mult o componentă standard a echipelor operaționale.

– Redesenarea funcțiilor care vor fi complet automatizate.

 

Care crezi că vor fi marile provocări în ceea ce privește managementul resurselor umane pe care companiile vor trebui să le depășească în viitor?

 

Un talent pool redus, digital up skill complicat, concurența AI și redefinire de roluri în echipe.

 

Care sunt tendințele actuale din domeniul resurselor umane pe care le urmăriți la LearnAct și care consideri că pot avea un impact semnificativ asupra companiei?

 

WFH și/sau hibrid au o influență puternică asupra învățării în classroom și ne obligă să fim creativi în ceea ce privește flexibilitatea, creativitatea și disponibilitatea.  

 

Ce sfat ai pentru cei care vor să îmbrățișeze o carieră în resurse umane?

 

Să își dubleze acest skill de HR cu competențe dintr-o zonă digitală, de preferință.